‘Ulaganje u Srednju i Jugoistočnu Europu 2020’

17. March 2020 | Vrijeme čitanja: 2 Min

Smjernice za investitore i međunarodno aktivne tvrtke

Tvrtka za porezno savjetovanje i reviziju TPA sažela je sve što domaće i strane tvrtke moraju znati za gospodarske projekte u dvanaest zemalja Srednje i Jugoistočne Europe.

Najvažniji propisi o poreznim sustavima, sve o poreznim povlasticama za ulagače, važne činjenice o oblicima tvrtki i najnovije informacije o sporazumima o dvostrukom oporezivanju: stručnjaci TPA sve to i puno više prezentiraju na sažet i jasan način u serija brošura “Ulaganje u srednjoj i istočnoj Europi”.

Pregled 12 zemalja i 12 poreznih sustava

Sada su objavljene smjernice za investitore i tvrtke za Albaniju, Austriju, Bugarsku, Češku, Hrvatsku, Mađarsku, Crnu Goru, Poljsku, Rumunjsku, Srbiju, Slovačku i Sloveniju. Svake godine između 15 i 18 poreznih stručnjaka iz TPA Grupe radi na ovom prekograničnom projektu.

Usporedba različitih poreznih sustava

“U kompaktnom obliku serija ‘Ulaganje u Srednju i Istočnu Europu’ pruža dobar pregled ključnih činjenica poreznih sustava u tim zemljama Srednje i Jugoistočne Europe u kojem djelujemo. Tematski su pojedine brošure postavljene na isti način, što olakšava usporedbu različitih poreznih sustava”, komentirao je Robert Lovrecki, porezni savjetnik, TPA partner i autor zadužen za ažurirana izdanja.

Kompletna serija i pojedinačni pregledi zemalja mogu se zatražiti besplatno u tiskanom ili PDF obliku na njemačkom i engleskom jeziku.

Ažuriranje COVID-19: Zbog zbivanja u vezi s COVID-19, želimo vas obavijestiti da slanje publikacija poštom trenutno nije moguće. U međuvremenu možete preuzeti PDF verziju naših publikacija.