TPA je sponzor međunarodne konferencije o kontrolingu

24. September 2018 | Vrijeme čitanja: 3 Min

TPA Hrvatska od ove je godine sponzor najvećeg kontroling eventa u Hrvatskoj, kojeg 15. studenoga u hotelu The Westin Zagreb organiziraju konzultantsko poduzeće Kontroling Kognosko i poslovni tjednik Lider.

6 ICCC – 6. međunarodna konferencija o kontrolingu održava se pod pokroviteljstvom ICV-a, međunarodne udruge kontrolera, koja je pokrovitelj konferencija o kontrolingu diljem svijeta. Stoga nam je izuzetno zadovoljstvo biti dio te priče jer možemo vidjeti govornike i njihove primjere istodobno kada i ostale zemlje ICV svijeta.

Kontroling – tamo gdje razlika čini razliku

Ovogodišnja konferencija posvećena je svim aspektima različitih mehanizama kontrolinga, pozitivnim promjenama koje kontroling donosi i brojnim mogućnostima različitih pogleda na upravljanje. Razlikovati dobro od lošeg, ispravno od neispravnog, održivo od neodrživog i na kraju isplativo od neisplativog svrha je postojanja i sama bit kontrolinga.

Otkriti razliku, djelovati različito i biti različit, formula je za uspjeh kontrolinga, i cijelog poduzeća. Oni koji to uspiju mogu očekivati rezultat koji se razlikuje od prosjeka, od uobičajenog, od ostalih. Kontroling uvelike može pomoći u kreiranju različitosti cijele kompanije. Ako vidi ono što nitko drugi ne vidi, ako zakorači izvan utabanih staza, ako se usudi razmišljati izvan okvira.

6. međunarodna ICV konferencija o kontrolingu bavit će se upravo tom temom. Prezentacije iz Švicarske, Njemačke, Austrije, Slovenije, BiH i Hrvatske pokazat će kako kontroling može biti primjer različitog, boljeg, naprednijeg i time pokretač dobrih promjena u poduzeću.

Kome je namijenjena ICCC – Međunarodna konferencija o kontrolingu?

Vlasnicima poduzeća, top-menadžerima, menadžerima prodaje, marketinga, nabave, proizvodnje, kontrolerima svih razina, analitičarima, planerima, menadžerima računovodstva i financija, IT stručnjacima koji rade na poslovnim rješenjima koja su potpora kontrolingu (BI, DW, planiranje).

Koje su ključne koristi za sudionike?

Međunarodna kontroling konferencija mjesto je na kojem sudionici imaju priliku vidjeti i čuti najnovija dostignuća u području upravljanja poduzećima i organizacijama. Velike i brze promjene na tržištu tjeraju poduzeća da se sve bolje “naoružaju” informacijama koje im omogućavaju da se lakše prilagode promjenama i uspješno svladavaju svakim danom sve veću i jaču konkurenciju. Iz tog razloga – pratiti što rade drugi, kako su pronašli bolja rješenja i kvalitetnije načine upravljanja, naprosto je obaveza, a ne samo mogućost. Upravo ova konferencija svake godine donese veći broj konkretnih primjera iz najbolje poslovne prakse.

Što sudionici mogu očekivati?

Apsolutno i potpuno pogled iz perspektive prakse, nema teoretskih modela, već primijenjenih i provjerenih znanja koja u praksi uspješno funkcioniraju. Polaznici ove konferencije svake godine dobiju pregršt ideja za razvoj sličnih rješenja u svojem okruženju, inspiraciju, “know-how”, ohrabrenje za nove poteze koje možda žele – ali se boje pokrenuti zbog straha od neuspjeha. Svi predavači su stručnjaci u svom području i pričaju o temi koju sami žive.

Nagrada za Najbolji kontroling projekt u 2018. godini

I ove godine će se na konferenciji dodijeliti Nagrada za najbolji kontroling projekt 2018. Pokrovitelj Nagrade je ICV, Međunarodna udruga kontrolera, koja u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine, i u organizaciji poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. i Lider media d.o.o. iz Zagreba.

Nagrada ćse se dodijeliti za najbolji projekt u Hrvatskoj, odnosno kontrolersko rješenje koje je značajno pridonijelo ostvarenju ciljeva tvrtke ili organizacije. Prihvatite izazov i natječite se s kolegama te osvojite vrijedne nagrade!

Više o uvjetima i samom natječaju možete pročitati na stranicama projekta.