TPA sponzor konferencije ‘Od efikasnosti do konkurentnosti’

25. October 2019 | Vrijeme čitanja: 3 Min

Konzultantsko poduzeće Kontroling Kognosko i poslovni tjednik Lider i ove godine pod pokroviteljstvom ICV-a – Internationaler Controller Vereina (Međunarodne udruge kontrolera) u petak 15. studenoga 2019.,u hotel Westin u Zagrebu, organiziraju najveći kontroling-event u Hrvatskoj “Od efikasnosti do konkurentnosti”.

U doba globalne konkurentnosti opstati mogu oni koji iz ograničenih resursa znaju izvući maksimum za kupca i za sebe. Idealan odnos između kvalitete i cijene nužan je prvi korak prema uspješnom rezultatu u slobodnim tržišnim uvjetima.

Prvi test globalnog tržišta dugoročno prolaze oni koji nude kvalitetu uz prihvatljivu cijenu, no za konačan uspjeh potrebno je mnogo više – pogođena strategija, inovativnost, ali i sposobnost za proizvodnju proizvoda ili usluga uz troškove koji osiguravaju ostvarivanje kvalitetnoga poslovnog rezultata.
Tajna je u dobroj ravnoteži produktivnosti, efikasnosti i efektivnosti. Dugoročno se to ne može osigurati bez dobro razvijenoga kontrolinga.

Očekujemo još jedan izniman kontrolerski događaj koji će ponuditi mnogo praktičnih primjera. Rezervirajte ovaj termin već danas i ne propustite ni ove godine najveće okupljanje menadžera i kontrolera u Hrvatskoj, ali i cijeloj široj regiji.

O čemu će biti riječi:

  • U kakvom će okružju djelovati i što mora dati kontroling idućeg desetljeća
  • Razvojni put do efikasnosti – primjeri dviju kompanija
  • Kako izgraditi sustav koji radi timski i privržen je zajedničkoj ideji
  • Što je važnije: produktivnost, efikasnost ili efektivnost
  • Pogled u interno razvijeno softversko rješenje za siguran put u efikasnost
  • Službeno predstavljamo prvi put: kontroling u hrvatskoj bolnici
  • Statistika je opet u modi – neopravdano zapostavljen zlatni alat dobrih kontrolerskih analiza
  • Što menadžeri i kontroleri moraju znati o novostima u MSFI-ju odnosno HSFI-ju.

Cilj konferencije

Ove godine bavimo se tradicionalnom, ali nikad aktualnijom temom – efikasnošću. U doba globalne povezanosti, u kojem svaki ponuditelj može dosegnuti bilo kojega kupca i gdje svaki kupac može naći traženu robu u bilo kojem dijelu svijeta, uspijevaju samo oni najefikasniji.

Globalna konkurentnost nije top-tema samo u Hrvatskoj već u cijelom svijetu. Marže su sve manje, ponuditelja svakim danom sve više, doba “debelih krava” je prošlost. Cilj je konferencije pokazati primjerima iz zemlje i inozemstva kako dugoročno pronaći ravnotežu među produktivnošću, efikasnošću i efektivnošću te koliko je u tom procesu važan kontroling.

Iz sadržaja

Sudionici će kao i proteklih godina imati prilike slušati dvojicu međunarodnih stručnjaka za kontroling (Controller Akademie i WHU – Otto Beisheim School of Management) koja donose najnovije trendove i svjetske top-teme. Gosti će nam također biti izvršni direktori Heinekena i Stiebel Eltrona koji će govoriti o izazovima upravljanja uz potporu kontrolinga.

Velike su zvijezde konferencije prva voditeljica kontrolinga u hrvatskoj bolnici (Klinika Magdalena) i najomiljeniji hrvatski matematičar (Algebra), a prezentacija o interno razvijenom modelu za praćenje efikasnosti malo će koga ostaviti ravnodušnim (FTM). Jedan od najboljih hrvatskih trenera za područje MSFI-ja i HSFI-ja donosi nam izbor novosti koje ne smijemo propustiti (Deloitte).

Ključne koristi za sudionike

Međunarodna kontroling konferencija mjesto je na kojem sudionici imaju priliku vidjeti i čuti najnovija dostignuća u području upravljanja poduzećima i organizacijama. Velike i brze promjene na tržištu tjeraju poduzeća da se sve bolje “naoružaju” informacijama koje im omogućavaju da se lakše prilagode promjenama i uspješno svladavaju svakim danom sve veću i jaču konkurenciju. Iz tog razloga – pratiti što rade drugi, kako su pronašli bolja rješenja i kvalitetnije načine upravljanja,
naprosto je obaveza, a ne samo mogućost. Upravo ova konferencija svake godine donese veći broj konkretnih primjera iz najbolje poslovne prakse.

Kome je skup namijenjen?

Vlasnicima poduzeća, top-menadžerima, menadžerima prodaje, marketinga, nabave, proizvodnje, kontrolerima svih razina, analitičarima, planerima, menadžerima računovodstva i financija, IT stručnjacima koji rade na poslovnim rješenjima koja su potpora kontrolingu (BI, DW, planiranje).

Službeni jezici: hrvatski i engleski (uz simultani prijevod).

Sudionici: 200 – 250

Pokrovitelj: ICV Internationaler Controller Verein – međunarodna udruga kontrolera

Organizatori: Konzultantska tvrtka Kontroling Kognosko i poslovni tjednik Lider

Prijava