Hrvatski ministar financija Zradvko Marić u TPA Austrija

9. September 2021 | Vrijeme čitanja: 1 Min

Poslovni krug SEE: Intervju s hrvatskim ministrom financija

U TPA-u u Beču u suradnji sa SEEBDN-om održan je događaj SEE Business Circle-Focus on Croatia. Zradvko Marić, potpredsjednik Vlade RH i ministar financija odgovorio je na uzbudljiva pitanja glavnog urednika i izdavača “Die Presse” Rainera Nowaka. Domaćin događaja bila je c – Mreža za razvoj poslovanja jugoistočne Europe i društvo za porezno savjetovanje TPA Group.

Pregled hrvatskog poreznog sustava

Nakon pozdravnih govora Aleksandra Grosa (glavnog tajnika SEEBDN-a), Fritza Kalteneggera (predsjednika Uprave SEEBDN-a) i Thomasa Hanedera (TPA partnera, člana upravljačkog tima u TPA-u), ministar financija Zdravko Marić dao je zanimljive uvide u različite aspekte aktualne hrvatske gospodarske politike.

Brojni donositelji odluka prekograničnih tvrtki, kao i predstavnici hrvatske poslovne zajednice koja djeluje u Austriji, od dugogodišnjeg člana vlade dobili su zanimljiv pregled uspješne porezne politike hrvatske vlade i učinaka značajnog smanjenja relevantnih poreza poput poreza na dobit ili porez na dohodak.

Ohrabrujuća prognoza za 2021

Marić je naglasio svoju namjeru poticanja gospodarstva i još jednom podcrtao težnje najmlađe članice EU -a Hrvatske da se što prije pridruži Schengenu i eurozoni (2023.). Dao je i ohrabrujuću prognozu za 2021. s izgledom za značajni oporavak gospodarstva.

Nakon uzbudljivog intervjua, gotovo 50 prisutnih gostiju također je moglo izravno uputiti pitanja ministru financija Zdravku Mariću.