ESG Webcast Epizoda 1: Let’s go ESG 🙌

20. March 2023 | Vrijeme čitanja: 1 Min

Ovo je prva epizoda TPA-ovog ESG webcasta o okolišu, društvu i korporativnom upravljanju (ESG).

Naš ESG podcast pruža mnoštvo informacija i uvida u razne teme kao što su klimatske promjene, socijalna pravda, radni uvjeti, etička poslovna praksa i još mnogo toga.

Tema ovog videa je ESG – okoliš, društvo i korporativno upravljanje. Bavimo se time što ESG znači, koji pokretači stoje iza ESG pokreta i zašto je izvještavanje o održivosti sve važnije za tvrtke.

EU Direktiva o izvještavanju o održivosti poduzeća (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD) važna je prekretnica u ovom području, budući da standardizira i obvezuje tvrtke da izvještavaju o ESG problemima. Također donosimo pregled europskih standarda izvještavanja o održivosti i što oni znače za koroparivnu ESG procjenu.

Druga važna tema je EU Uredba o taksonomiji i njezini temelji. Pobliže se bavimo sa šest ekoloških ciljeva Taksonomije EU-a i kako oni pomažu u promicanju održivosti u gospodarstvu.

Osim toga, također razgovaramo o ESG “rejting agencijama”, koje igraju važnu ulogu u ocjenjivanju uspješnosti poduzeća u pogledu održivosti. Također razmatramo kako održive financije i ulaganja mogu pomoći u stvaranju održivijeg gospodarstva.

Općenito, postoji mnogo aspekata ESG-a, ali u ovom videu pokrivamo osnove i ključne pokretače ESG pokreta kako bismo bolje razumjeli važnost održivosti u poslovanju.

Dakle, idemo ESG!